Çerez Politikası

Son Güncelleme: 16/05/2023

”https://sinembabacan.com/” olarak güvenliğinize önem veriyoruz. İşbu Çerez Politikası ile siz değerli ziyaretçilerimizi web sitemizde hangi çerezleri ne amaçla kullandığımız ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz konusunda kısaca bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çerezler aracılığıyla ne tür kişisel verilerin ne amaçla toplandığı ve nasıl işlendiği hakkında kısaca bilgi sahibi olmak için lütfen işbu Çerez Politikası’nı okuyunuz. Daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atabilir veya çekinmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Çerez Nedir?

Çerezler, web sitelerini daha verimli kullanabilmeleri için kullanıcıların cihazlarına kaydedilen küçük dosyalardır. Çerezler aracılığıyla kullanıcıların bilgileri işlendiği için Türkiye Cumhuriyeti 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Sinem Babacan K.V.K.K Aydınlatma Metni) uyarınca kullanıcıların bilgilendirilmesi ve onaylarının alınması gerekmektedir.

Siz değerli ziyaretçilerimizin web sitemizden en iyi şekilde yararlanabilmeniz ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilmeniz için çeşitli çerezler de kullanıyoruz.

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, internet sitesinin temel işlevlerini etkinleştirerek internet sitesinin kullanılabilir olmasını sağlayan çerezlerdir. Bu çerezler olmadan web sitesi düzgün çalışmayacaktır.

Performans Çerezleri

Performans çerezleri, ziyaretçilerin internet sitesine ilişkin kullanım bilgilerini ve tercihlerini anonim olarak toplayan ve böylece internet sitesinin performansının iyileştirilmesini sağlayan çerezlerdir.

İşlevsel Çerezler

İşlevsel çerezler, kullanıcıların web sitesini geçmişteki kullanımlarına bağlı olarak tanınmalarını ve gelecekteki ziyaretlerinde hatırlanmalarını sağlayan çerezlerdir. Bu sayede web sitelerinin kullanıcılara dil ve bölge gibi kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmasını sağlarlar.

Reklam Çerezleri

Reklam tanımlama bilgileri, üçüncü taraf tanımlama bilgileridir ve ziyaretçilerin web sitelerindeki davranışlarını izlemek için kullanılır. Bu çerezlerin amacı, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına hitap edecek reklamların gösterilmesine yardımcı olmaktır. Sorumluluk, çerez sahibi olan üçüncü kişilere aittir.

Çerezler ile İşlenen Kişisel Veriler Nelerdir?

Kimlik (ad, soyad, doğum tarihi) ve iletişim (adres, e-posta adresi, telefon, IP, konum) bilgileriniz çerezler aracılığıyla tarafımızca işlenmektedir. Bu işlem otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle gerçekleşir. Ayrıca analiz sağlayıcıları, reklam ağları, arama bilgisi sağlayıcıları, teknoloji sağlayıcıları gibi üçüncü şahıslardan alınır, kaydedilir, saklanır ve güncellenir. Aramızdaki hizmet ve sözleşme ilişkisi çerçevesinde ve süresi içinde meşru menfaat işleme şartı esas alınarak işlenecektir.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılır?

Sitemizde şüpheli faaliyetleri tespit ederek güvenliğin sağlanması, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda işlevsellik ve performansın artırılması, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi, bu hizmetlere erişimin kolaylaştırılması, sözleşmesel ve yasal sorumlulukların yerine getirilmesi amacıyla çerez kullanılmaktadır. Ayrıca, kullanıcıları daha geniş hizmet sağlayıcılarla buluşturmak için reklam çerezleri ve üçüncü taraflarla bilgi paylaşımı bulunmaktadır.

Çerezler Nasıl Yönetilir?

Tüm bu açıklamalardan sonra hangi çerezlerin kullanılacağı konusu tamamen kullanıcılarımızın özgür iradesine bırakılmıştır. Çerez tercihlerinizi web sitemize adım attığınız anda tarayıcınızın ayarlarından silerek veya engelleyerek yönetebilir veya ileride bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için önemlidir..

İnternet sitesi ziyaretçilerimize ait kişisel verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili sair mevzuatına uygun olarak işlenmesi için azami hassasiyet göstermekte ve internet sitemiz aracılığıla çerezler kullanmakta olduğumuzu belirtmek isteriz.